Gå til sidens indhold
 
08.06.2015

Medborgerskab i hele byen

Cirka 400 frivillige aarhusianere rykkede ud, da Den Sociale Dag løb af stablen 6. juni.

De samlede affald, gravede haver, reparerede, malede, plantede og meget mere – og de gjorde det over hele byen. Aarhus slog et slag for det gode medborgerskab, da byens borgere var med til at gøre den Den Sociale Dag til en succes.

 

Dagen var arrangeret af det Sociale værested Fundamentet i Jægergårdsgade, og Medborgerskabsudvalget i Aarhus Kommune har støttet og bakket projektet op. Projekterne gik glat, entusiasmen var stor over hele linjen, og det var da også en tilfreds projektleder, Steffen Rasmussen fra Fundamentet, som så tilbage på dagens forløb.   

 

”Alt i alt var det en rigtig god dag. Jeg er godt tilfreds – også fordi stemningen og afviklingen har været fantastisk ”. Steffen Rasmussen sidder i sin sofa på Fundamentet og reflekterer over Den Sociale Dag. En dag med mange udfordringer og et par enkelte knuder undervejs.

 

”Den vigtigste erfaring er nok, at jo mere direkte vi har henvendt os til privatpersoner i de enkelte boligområder, jo lettere er det gået. Både med at finde frivillige til opgaverne og få nogen til at tage imod dem. Altså ingen administration, men direkte kontakt og et godt tilbud om hjælp - det har været en succes. Så det handler om at gøre projekterne, mulighederne og det frivillige arbejde synligt, lige midt i folks liv.  Der er meget, som er lykkedes - og der er også en del, som vi allerede nu har lært, at vi vil gøre på en anden måde til næste år. Det betyder blandt andet, at vi laver mange små lokale projekter i stedet for ét stort”, siger Steffen Rasmussen, som også lægger vægt på de mange gode samarbejdspartnere i projektet – der i blandt Medborgerskabsudvalget.

 

”Jo mere vi arbejder sammen i Aarhus, jo bedre. Medborgerskab tager tid at bygge op, og alle partnerskaber skal have tid til at modnes – men det her er endnu et rigtig godt skridt på vejen”, siger Steffen Rasmussen, som ses på billedet øverst.

 

Se billedreportage fra Den Sociale Dag

Link til denne side
 
 

Opdateret: 08.6.2015

Afdeling: Borgmesterens afdeling

Send kommentar:   Medborgerskab i Aarhus

Telefon: 89 40 23 11

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code