Gå til sidens indhold
 
17.06.2015

Medborgerskabsudvalget tog på givisme- og medborgerskabsfestival

Northside festival samlede atter over 30.000 gæster i Aarhus. Men hvad mange ikke ved er, at Northside har en hemmelig lillebror; kaldet Leftside. Her deltog Aarhus Kommunes medborgerskabsudvalg.

Leftside holder til i Vanebrudspalæet, som er indrettet i en nedslidt industriejendom på Søren Frichs Vej. Da ejendommen ligger ned til Aarhus Å, er det muligt at praje nogle af de mange gæster, der følger Brabrandstien på vej til Northside.

 

Gæsterne på Leftside transporteres over Aarhus Å med svævebane til en verden af overraskelser. Blandt pirater, papegøjer, spåkoner og superhelte mødte gæsterne også Aarhus Kommunes medborgerskabsudvalg, som diskede op med pølser og hjemmebagte pølsebrød, bagt af den socialøkonomiske virksomhed, CafeKaffegal og dialog om, hvad alle kan gøre for at fremme aktivt medborgerskab i Aarhus. Flere gæster benyttede lejligheden til at gå mere i dybden og blive udfordret på sig selv, og reflektere over, hvordan de kan give, og være med til at gøre Aarhus til en bedre by for alle. Det skete blandt andet i dialog med udvalgsmedlemmer i Vanebrudspalæets firmabil, et iøjnefaldende Folkevognsrugbrød, kaldet Vovekaraten. I løbet af dagen deltog flere hundrede gæster Leftside.

 

Vanebrudspalæet ejes af Thomas ”Vovemod” Lytken og Jonas Pindhund Halberg. Thomas har ved flere lejligheder hjulpet Medborgerskabsudvalget; senest med at facilitere byrådets temamøde om medborgerskab 3. juni i Tilst.

 

Se billedreportage fra dagen

Link til denne side

Nyheder

 
 
 

Opdateret: 17.6.2015

Afdeling: Borgmesterens afdeling

Send kommentar:   Medborgerskab i Aarhus

Telefon: 89 40 23 11

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code